ponedeljek, 30. december 2013

Morski pridih kopalnice

Vsi potrebujemo čas in prostor za umirjanje ter sproščanje, da se malce umaknemo iz ponorelega sveta in si naberemo moči za nove dogodivščine. Takšen prostor si lahko uredite kar doma, v miru in intimi vaše kopalnice.

Ob besedi sprostitev nas večina najprej pomisli na dopust, morje, sonce, pesek in plažo. Živeti torej za trenutek, se razvajati in ne misliti na to kaj bo jutri. Čar morja lahko vnesete tudi v vaše kopalnice in se tako za tistih nekaj trenutkov na dan odklopite od sveta in pozabite na skrbi.

Obvezna je uporaba modre barve, saj nas spominja na morje in nebo brez oblačka. Če želite, lahko na stene dejansko narišete valove, ribe in vodne rastline, v kopalnice pa namestite prave školjke, ki bojo pridih morja še dodatno okrepile. 
kopalnice

sreda, 25. december 2013

Nenavadne kopalnice 3.del

Nenavadne kopalnice se lahko razlikujejo od ostalih na več načinov. En način je takšen, da kopalnice opremite povsem staromodno, uporabite obilico lesa in v prostor vnesete občutek topline in domačnosti:


Pri drugem načinu črpamo ideje za opremljanje iz drugih kultur, kopalnice ustvarimo lahko v eksotičnem oz. tropskem stilu:


Kopalnice pa lahko opremimo tudi v modernem stilu, kjer prevladujejo elektronske naprave in zanimivi načini osvetlitve. Značilen je tudi minimalizem, kopalnice pa delujejo že malce »vesoljsko«. Takšen prostor deluje precej hladno in sterilno, zato ni primeren za vsakega, je pa vsekakor zanimiv in drugačen.

kopalnice



torek, 24. december 2013

Rimske kopalnice

Rimljani in stari Grki so že vedeli, da je skrb za čistočo zelo pomembna, saj so prav oni razvili kulturo kopanja.

Za rimske kopalnice je značilna uporaba obilice kamna in granita, stebri izražajo moč in toplino, bogato okrašena ogledala pa so namenjena občudovanju samega sebe. Klasična vrata nadomeščajo zavese, ki jih drži vrv, namesto podbojev pa najdemo ornamente z zapletenimi likovnimi motivi na zidovih.

Takšne kopalnice izgledajo luksuzno in razkošno, saj vsebujejo veliko dodelanih detajlov, ki dajo prostoru še dodaten čar. 
 
 

ponedeljek, 23. december 2013

Kopalniška oprema in kamen

V kopalnice lahko vnesete čisto drugačen slog, jih opremite izvirno in unikatno, vaša kopalniška oprema pa lahko vsebuje tudi les in kamenje.

Oglejmo si naslednjo kopalnico, ki je videz zunanjega vrta prenesla kar v notranji prostor. Kopalni kadi sta obloženi s kamenjem, po tleh ležijo blazine, ogledala so zanimivih oblik, na stropu pa visi luksuzen lestenec, ki eksotičnosti prostora doda piko na “i”. 
 
kopalniška oprema
 
Takšne kopalnice mogoče izgledajo nenavadno, pa vendar vas povežejo z naravo in v prostor prinesejo mir in spokojnost.

Pustite domišljiji prosto pot in se podajte na zabavno odkrivanje novih stilov opremljanja kopalnic. Vaša kopalniška oprema naj bo izvirna in predvsem drugačna.
 
 

Lesene kopalnice

Danes bomo pisali o malce drugačnih kopalnicah, kot smo jih vajeni, saj vsebujejo veliko lesenih površin. Videli bomo, da ne gre za tradicionalne kopalnice, ampak dizajnersko izpopolnjene, modne in trendovske.

Les je izjemen material, saj je okolju prijazen, bogatega izgleda, v vsak prostor pa prinaša udobje in toplino. Za opremljanje kopalnice se navadno ni uporabljalo lesa, z iznajdbo vodo-odpornih premazov, pa je dandanes mogoče že vse. 
kopalnice
Leseno kopalniško pohištvo je v modi, kopalne kadi in umivalniki pa izgledajo zelo domače in sproščujoče. Lesene plošče lahko uporabimo za tla ali zidove, s kombinacijo s kamnom, pa ustvarimo različne stile, npr. moderno, minimalistično, rustikalno, itd. 
kopalnice
 
Za začetek lahko namestite v vaše kopalnice samo leseno talno oblogo, ki vas bo prepričala v pozitivne lastnosti lesa. Varovala vas bo namreč proti zdrsom, odporna je na plesen in ogenj, odlikuje jo pa tudi izjemna prilagodljivost. 

četrtek, 19. december 2013

Diamantna kopalna kad

Po dolgem in napornem delovnem dnevu je nekaj najboljšega, kar se nam lahko zgodi, topla kopel, ki kar traja in traja, dokler nismo čisto umirjeni in sproščeni. Za še bolj zanimivo izkušnjo pa je poskrbela Lori Gardner, ki se lahko dobesedno kopa obkrožena z diamanti.

Njen izdelek »Diamantna kopalna kad« je sad triletnega truda, saj je izdelana iz kopalne kadi v stilu 19. stoletja, na katero je ročno namestila 44,928 roza kristalov. Del zgodbe, ki obkroža kopalno kad, je tudi odkrivanje enega samcatega diamanta, ki se skriva med vsemi temi kristali, posebno presenečenje pa doživite tudi, če pod kad postavite zrcalo.

kopalna kad

Takšna kopalna kad vas bo stala 39.000 dolarjev, del izkupička pa bo namenjen zdravljenju raka na dojki oz. dobrodelni organizaciji po vaši izbiri. 

ponedeljek, 16. december 2013

Nenavadne kopalnice 2. del

V prejšnjem članku smo pisali o združitvi kopalnice z dnevnim prostorom in sanitarijami, tokrat pa vam bomo predstavili čudovito kopalnico v “tropic” dizajnu.

Le kdo si ne želi obiskati Havajev, Maldivov ali Karibskih otokov? Udobje, toplina in osvežujoče ozračje skrbijo, da vam nikoli ni dolgčas. Vse to lahko prenesete tudi v vaše kopalnice, z nekaj dobrimi idejami in seveda z časom, ki si ga vzamete za to. Prva stvar, ko pomislimo na tropične kraje, so najverjetneje palme in najlepše plaže, tako da je to vsekakor ključna tematika pri opremljanju in barvanju, paziti pa je treba na osnovno barvo, da bo primerna in se bo lepo ujemala z ostalimi okraski. Če vam prostor dopušča, greste lahko še korak naprej z ureditvijo kopalnice in si omislite ležalnike, tropsko rastlinje in leseno talno podlogo. 
 
kopalnice
 

sreda, 11. december 2013

Nenavadne kopalnice 1. del

Poznamo različne države, kulture, jezike, mesta, navade in ljudi, z različnimi željami in okusi. Nič nenavadnega torej, da po svetu najdemo najrazličnejše opremljene kopalnice, ki nam vzamejo dih, nas pustijo hladne ali pa samo začudene.

Malenkost spontanosti pri opremljanju kopalnice navadno ne škodi, vsaka stvar pa ima svojo mejo. Na spodnji sliki si lahko ogledamo primer, kako združiti dnevne prostore s kopalnico in sanitarijami. V bistvu kar priročno, še posebej za hladne dni, da nas po topli kopeli dodatno pogreje kamin, medtem ko se na gugalniku še malce spočijemo.

No, le tista drva bi pa mogoče vseeno lahko umaknili malce bolj stran od odprtega ognja. 

torek, 10. december 2013

Pripomočki za kopalne kadi

Vsem nam je znano, da kopalne kadi niso namenjene samo umivanju, temveč tudi sproščanju po napornem dnevu in nabiranju novih moči. Ravno zato obstajajo razni pripomočki, ki nam pri tem pomagajo.


Zelo nam lahko pride prav večnamenska polička, na katero lahko odložimo knjigo, krožnik, kozarec itd. Obstajajo tudi takšne, ki imajo dejansko držalo oz. stojalo za knjigo, da lažje beremo. 
 
Priročne so tudi manjše poličke, ki jih namestimo na steno zraven kopalne kadi. Na poličke lahko odložimo šampone, mila, britvice, kreme itd. Omogočajo nam, da imamo vse stvari, ki jih potrebujemo, pri roki, da se lahko v miru sproščamo in ne vstajamo iz kopalne kadi po nepotrebnem.

Unikatna kopalniška oprema

Če želite izstopati iz povprečja, ali pa ste enostavno samo naveličani dejstva, da si je kopalniška oprema v skoraj vseh kopalnicah zelo podobna, si lahko ogledate naslednja primera, ki nista ravno klasična:

Vaš umivalnik je lahko obenem tudi akvarij, v katerem plavajo prave ribice. Odlično se razume z rastlinami v prostoru, paziti pa morate na pravilno osvetljenost, ki jo ribice potrebujejo. Čeprav je takšen umivalnik mogoče malce nenavaden, bo zagotovo pustil vtis, požel zanimanje in vzbudil radovednost. 
 
Namesto klasičnih polic, si lahko omislite takšne različnih oblik, ki so ravno tako funkcionalne, prostor lepo okrasijo, vaša kopalniška oprema pa takoj izgleda edinstveno. Pri izbiri oblike ste lahko izvirni in ji dodate nek pomen, naprimer začetnice imen itd. 

 
 

ponedeljek, 9. december 2013

Unikatna kopalna kad

V domačih kopalnicah je naša kopalna kad navadno klasične oblike, pa naj bo to samostoječa ali vgradna. Sicer se med seboj razlikujejo v raznih dodatkih, oblikah in podrobnostih, ni pa nekih ekstremov, kot jih bomo lahko videli pri naslednjima primeroma: 
 
Če vam prostor in denarnica dopuščata veliko svobode pri oblikovanju kopalnice, lahko vaša kopalna kad postane prava mala ladja, v katero lahko celo skačete.  
 

Če ste bolj umirjen tip človeka, si lahko raje omislite kopalno kad v obliki manjšega čolnička. Na njem se lahko sprostite in si predstavljate, da vas nosi tok, blag veter, ki pihlja skozi odprto okno vam boža lase in zvok valov, ki se sliši iz zvočnikov, vas pomirja.  
 

 
Za konec pa še ena zanimivost: bolj pogosta je uporaba kopalne kadi v namene čolna, kot pa oblika čolna v namene kopalne kadi, obstaja pa tudi tekmovanje z kopalnimi kadmi. Prilagamo tudi foto-dokaz :)