petek, 22. november 2013

Obnova kopalne kadi

Če vaša kopalna kad postane hrapava in izgubi sijaj ter se kljub čiščenju še vedno zdi umazana, ne potrebujete nujno nove, saj lahko staro obnovite. 

Postopek obnove se začne tako, da se kopalna kad najprej dobro očisti, nato se s kitom izravna vse večje neravnine. Sledi nanos treh slojev premaza. Prvi sloj skrbi za dobro oprijemljivost in vsebuje substance proti koroziji, drugi izravna manjše neravnine, tretji sloj pa vsebuje dodatke, ki mu dajejo površinsko napetost, zaradi česar je površina gladka. Poleg popolne beline premaz odlikuje tudi lesk, odporen pa je na kisline in baze. 


Kopalna kad se lahko uporablja že sedem dni po obnovi, življenjsko dobo obnovljene kadi pa ocenjujejo na približno 15 let.


sreda, 20. november 2013

Kopalne kadi za dve osebi

Če bi si radi privoščili romantične večere v dvoje kar doma v lastni kopalnici, si lahko omislite kopalne kadi za dve osebi, ki so dovolj prostorne in udobne, da se vam v njih ne bo treba gnesti. Vse kar potrebujete je še umetno listje v dišavi vrtnice, ki bo poskrbelo za pravi ambient, za sprostitev pa pripravite ohlajeno vino ali šampanjec.

Preden se odločite za nakup kopalne kadi preverite, če je vaš grelnik vode dovolj zmogljiv, saj so takšne kopalne kadi večje in porabijo več tople vode, dovolj je mora ostati pa še za ostalo gospodinjstvo. Pomembno je tudi, da imate v kopalnici dovolj prostora, saj lahko že napačna izbira barve ustvari iluzijo, da izgleda prostor manjši, kot je v resnici.

http://www.kolpasan.si/izdelki/kopalne-kadi-kopalne-kadi-z-masaznimi-sistemi/masazne-kopalne-kadi_3/opera-180-opera-180o

torek, 19. november 2013

Kopalna kad in tuš

Dejstvo je, da smo si ljudje različni, enim je všeč kopalna kad, drugim tuš kabina. Zakaj bi se zaradi tega prepirali, ko pa imate lahko oboje? Dizajn takšnih kadi, ki imajo tudi tuš, je različen. Zelo preprosta je takšna kopalna kad, ki ima na eni strani stekleno pregrado, da voda ne škropi po tleh: 
http://www.kolpasan.si/izdelki/tus-kabine_3/sole/tp-75l
Obstajajo tudi takšne, ki so izdelane na podoben način, le da so namesto steklene pregrade kar vrata. Tako lahko v kad enostavno vstopate, le izstopanje na isti način pri polni kadi ni priporočljivo.  



Nenazadnje pa tukaj ni potrebno preveč komplicirati, če imate doma kopalno kad, ji enostavno dodate še tuš in problem je rešen. Za preprečevanje škropljenja pa lahko uporabite tudi kopalniške zavese, saj so najpreprostejša in najcenejša rešitev.

Rastline v kopalnicah

Vaša kopalniška oprema je lahko okrašena naravno, brez nepotrebnega kiča in dodatkov. Zakaj bi zapravljali za okraske, ki nimajo nobenega praktičnega pomena, ko pa imate v kopalnicah lahko rastline, ki prostor olepšajo, poživijo in odišavijo. 
 
Pri izbiri rastline morate paziti, da dobro prenaša vlago in toploto, pomembno pa je tudi koliko naravne svetlobe ima vaša kopalnica. Rastlino ne smete postaviti preblizu tuš kabine, saj ne sme biti izpostavljena škropljenju vode in šampona, škodi pa ji lahko tudi prepih. Najbolje je, če jo postavite blizu okna oz. svetlobe, kopalniška oprema z kakšno višjo poličko tudi ni slaba izbira.


četrtek, 14. november 2013

Čiste in dišeče kopalnice

Za dobro počutje v vaši kopalnici ne skrbi samo skrbno izbrana kopalniška oprema, izredno pomembna sta tudi čistoča in vonj. Neprijetne vonjave navadno zakrivamo z osvežilci zraka, ki so polni kemikalij in z njimi samo še bolj zastrupljamo prostor. Priporočamo vam, da kopalnice raje večkrat prezračite, za prijeten vonj pa uporabljajte naravne eko dišave. 
 
Neprijeten vonj lahko zmanjšajo že rastline, v kopalnico pa lahko postavite tudi skledo dišečih posušenih zelišč ali vode z dodanimi eteričnimi olji. Da bo kopalniška oprema čista in sijoča, pa uporabite naravno čistilo, ki ga pripravite tako, da limonin sok zmešate z olivnim oljem in vodo. Primerno je za lesene površine, ki jih premažete, pustite delovati 5 minut in dobro obrišete.


ponedeljek, 11. november 2013

Masažna kopalna kad

Masažna kopalna kad je izvrsten pripomoček za uživanje, sproščanje in nabiranje novih moči. Poznamo tri vrste masažnih sistemov : vodna masaža, pri kateri se skozi šobe pretaka voda in s tem ustvarja efekt masaže; zračna masaža, pri kateri skozi šobe brizga zrak in ustvarja mehurčke; mikrošobe, ki se uporabljajo za masažo hrbta, navadno so vgrajene na naslon kadi. 
 
Zelo pomembno je, da se masažna kopalna kad redno čisti in vzdržuje, o postopku čiščenja smo že pisali v enem izmed prejšnjih člankov. Pri nakupu pazite, da ima kopalna kad funkcijo ogrevanja vode in samočistilni program, saj dogrevanje poveča udobje, funkcija samočiščenja pa odstranjuje bakterije iz cevi, šob in črpalke.
 
 


torek, 5. november 2013

Čiščenje masažne kopalne kadi

Masažna kopalna kad deluje sproščujoče, spodbuja prekrvavitev, sprošča mišice itd. če le zanjo lepo skrbimo in jo redno vzdržujemo. Če kadi ne čistimo pravilno, se lahko na njej in notranjih ceveh nabere plast bakterij, ki lahko škodljivo vplivajo na naše zdravje.

Navadno se masažna kopalna kad čisti tako, da se izključi zračni tok in kad napolni z vodo, zadostovalo bo nekje 10 centimetrov, dodamo ji detergent za pomivalni stroj in belilo. Voda naj brizga 15 minut, potem pustimo, da odteče in postopek ponovimo, tokrat za 10 minut. Šobe nato obrišemo, luknjice pa še dodatno očistimo s paličicami za čiščenje ušes.

Kopalno kad čistimo enkrat na mesec ali na tri mesece, odvisno od uporabe. Vsekakor pa na čiščenje ne smete pozabiti.

ponedeljek, 4. november 2013

Ogledala in kopalniška oprema

Pri kopalnicah bi bilo zelo težko definirati katera kopalniška oprema je najpomembnejša, saj so vsi elementi vsakodnevno v uporabi, lahko pa enega izpostavimo in povemo o njem kaj zanimivega. 
 
Ogledala, kot jih poznamo danes, so izumili že v prvem stoletju, polirane kamne pa so uporabljali že 6000 let pred našim štetjem. V naših domovih so nepogrešljiva, saj se brez njih težko uredimo, poznamo pa kopalniška ogledala, stenska, namizna, žepna, samostoječa, avtomobilska ogledala in druge. 
 
Ogledala in kopalniška oprema se lahko zelo lepo dopolnjujeta, saj ogledala dandanes dobimo v najrazličnejših oblikah in vzorcih. Prilagamo nekaj primerov :